Energie: Reiki behandelingen

Reiki behandelingen laten je ontspannen en helpen je energiestromen in balans te brengen. Je zult minder in je hoofd zitten en de verbinding met je lichaam wordt hersteld. Er komt een groeiproces op gang om weer dichter naar jezelf te komen. Daarbij kunnen weggestopte emoties vrijkomen die kunnen worden doorleefd en geheeld. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt versterkt.

Energietherapie zoals Reiki is een zeer oude Oosterse techniek, ontstaan in Japan, om energie over te dragen. Mikao Usui wordt gezien als de (her)ontdekker van Reiki en heeft de basis gelegd voor Reiki zoals dat in de huidige maatschappij wordt toegepast. Deze Oosterse techniek versterkt het vermogen van je lichaam om weer in balans te komen, het zogenaamde zelfhelend vermogen. Hierdoor wordt het fysieke, mentale en/of emotionele proces van heling versterkt.

Ik geef een Reiki behandeling in mijn praktijkruimte waar een comfortabele behandeltafel staat. Gemiddeld duurt een sessie 60 minuten. Voorafgaand aan de behandeling vindt een gesprek plaats om te bespreken wat de klachten zijn, hoe deze zich hebben ontwikkeld en wat de hulpvraag is. Met deze informatie wordt een behandelplan opgesteld.

Tijdens de behandeling wordt, afhankelijk van de klachten en hulpvraag, het gehele lichaam of specifieke gebieden behandeld. Hiervoor maak ik met de palmen van handen een licht contact met het lichaam waarbij de energie wordt overgedragen. Indien je dit onprettig vindt doe ik de behandeling met mijn handen net boven je lichaam. Je neemt hiervoor plaats op de behandeltafel en de kleding blijft gewoon aan.  Daarbij kun je van alles ervaren, voelen en zien. Dit kan weldadige warmte zijn, maar ook kleuren en soms komen er ook emoties op. Al die verschillende ervaringen horen erbij en zijn welkom. Hoe verschillend de ervaringen ook zijn, de energie doet zijn werk.


De behandeling is het meest prettig als je in een rustige staat van zijn bent. Hiervoor staat doorgaans rustige muziek aan. Mocht je dit niet willen kun je dat natuurlijk kenbaar maken. Tijdens de behandeling is het ook mogelijk om met elkaar te praten en ik zal soms vragen naar wat je ervaart. Aan de hand van je ervaringen kan ik meestal gelijk uitleg geven wat er gebeurt en waar dit door komt. Daarnaast kunnen we zowel voor, tijdens als na de behandeling bespreken wat er nog meer mogelijk is om te doen, zodat je zo veel mogelijk effect krijgt van de behandelingen. Denk hierbij aan het onderzoeken van je mindset, voedingspatroon, enz. om te achterhalen wat extra ondersteuning mag krijgen. Als blijkt dat je behoefte hebt aan extra coaching kan ik je in contact brengen met een goede coach in Hellevoetsluis.


Na het geven van een behandeling vindt er een kort nagesprek plaats. Na een behandeling is het verstandig om even te blijven liggen voordat je opstaat. Het is vaak prettig om een glas water te drinken. Veel mensen ervaren een diepe rust (zowel fysiek als mentaal), vernieuwde energie en voelen zich lichter of opgeruimd. Afhankelijk van de intensiteit zal je dit nog enkele uren tot zelfs enkele dagen voelen. Gun jezelf daarom na een behandeling voldoende rust en drink veel water. 

Na een behandeling kun je ook lichte misselijkheid of hoofdpijn krijgen. Dit zijn zogenaamde detoxverschijnselen die na enkele uren wegtrekken. Zorg hierbij extra goed voor jezelf door voldoende water te drinken en rust te nemen.

Afhankelijk van de klachten en hulpvraag wordt meestal volstaan met 4 tot 7 behandelingen, maar uiteraard zijn kortere of langere trajecten mogelijk.


reiki energie kristal bergkristal amethist rozenkwarts

Het is ook mogelijk om een Reiki behandeling te krijgen, ondersteund met kristallen. Ik heb hiervoor bergkristal waarmee ik je in een grid van kristal kan behandelen. Ik kan ook behandelen met een combinatie van bergkristal, amethist en rozenkwarts wat bekend staat als de Gouden Driehoek. Deze combinatie van kristallen vult elkaar ontzettend goed aan in de energie.


Als je een behandeling boekt ga je akkoord met mijn Algemene Voorwaarden en Privacyregeling.

Ik werk tevens via de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling waarbinnen ik tevens als vertrouwenspersoon kan dienen.

Scroll naar boven