Wat is Reiki

Wat is Reiki

Reiki is al zo oud als de mensheid en het kunnen sturen van energie is iets wat in elk mens zit. In het Verre Oosten maakt Reiki vaak deel uit van het onderwijs en wordt het overgegeven van vader op zoon en van moeder op dochter. Reiki is een begrip uit Japan waarbij en het woord Reiki is feitelijk opgebouwd uit twee woorden:

Rei – dit betekent zoveel als universeel

Ki – dit betekent levensenergie

Reiki is dan ook de energie die aanwezig is in alles dat leeft, het voedt en in stand houdt.


In 1920 heeft Mikao Usui (1865 – 1926) uit Japan het geven van Reiki opnieuw uitgevonden. Hij is de grondlegger van wat hij zelf Usui Reiki Ryoho noemt. Ryoho betekent ‘therapie’ of ‘remedie’ 

Mikao Usui ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een spirituele weg naar geluk, harmonie en verlichting. Hij heeft een aantal jaren andere mensen hierin onderricht en zo is dit systeem van Reiki zich gaan verspreiden. Ondertussen zijn er meerdere systemen, maar in de basis gaat het bij ieder systeem om het laten stromen van levensenergie.

Door die levensenergie weer te laten stromen door het lichaam worden blokkades weggenomen. Deze blokkades kunnen zijn ontstaan op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. De blokkades geven vaak klachten op de verschillende niveaus, denk hierbij aan hoofdpijn, buikpijn, depressie, enz. Behandelingen zijn gebaseerd op handposities waarbij de energie naar de oorzaak gaat. Het ondersteunt je systeem op de eerder genoemde vijf niveaus, zodat je lichaam weer in balans kan komen. De klachten worden hiermee meer holistisch aangepakt. De behandelaar is alleen maar doorgever van deze universele energie, de eigen energie wordt dus niet weggegeven.

Dit klinkt misschien wat zweverig, maar denk eens aan het moment dat je je stoot. Wat is de eerste reactie? Je legt je hand of handen op de zere plek. Als een kind valt, legt de ouder vaak zijn hand of handen op de zere plek. Het sturen van energie is dus een natuurlijke reactie. Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat Reiki wel degelijk in staat is om aanvullend te werken.

Het is belangrijk om jezelf te realiseren dat Reiki geen wondermiddel is. Het is niet in staat om een gebroken been of een tumor te genezen. 

Je bent dus niet na één behandeling volledig geholpen en zoals hierboven genoemd is Reiki geen vervanger van een arts. Als je jezelf echter openstelt voor het ontvangen van Reiki dan kies je ervoor om kennis te maken met wie je werkelijk bent, om een proces van (zelf)bewustwording en zelf ont-wikkeling in gang te zetten én om weer balans in je systeem te krijgen waardoor allerlei klachten verholpen kunnen worden of zullen verminderen.

Wil je meer weten over wat Reiki is? Lees dan ook mijn artikel op de LinkedIN pagina van mijn praktijk


DISCLAIMER

De energie die vanuit Reiki komt is in staat om bijzondere dingen te doen, maar het is nooit een vervanging van de reguliere gezondheidszorg. Het is wel een prachtige aanvulling en kan complementair werken op de reguliere gezondheidszorg.

Twijfel je over je gezondheid of een aandoening, is het verstandig een arts te raadplegen. Ik zal bij twijfel altijd doorverwijzen naar een arts


Scroll naar boven