Cursus Reiki 1


Op vrijdag 31 mei 2024 geef ik een cursus Reiki 1 bij het Reiki College in Den Hoorn met een terugkomdag op vrijdag 21 juni 2024 bij Reikipraktijk Sanitas in Hellevoetsluis.

Reiki 1 is een mooie eerste stap om Reiki te leren kennen en om het te leren inzetten. Met Reiki 1 kom je (weer) in contact met jezelf en versterk je de verbinding met je ziel, je innerlijke zelf. Je wordt bewuster van je eigen emoties en van je eigen gedachten waardoor je kunt werken aan je eigen welzijn. Doordat je het zelfhelend vermogen van je lichaam leert te gebruiken kan je lichaam zichzelf beter genezen waardoor je immuunstelsel sterker wordt en je beter tot rust kunt komen en beter slaapt. Met Reiki 1 start of verdiep je je mooie reis van spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens deze cursus krijg je informatie over wat Reiki is, hoe het ontstaan is en leer je jouw eigen zelfhelend vermogen inzetten. Reiki 1 richt zich vooral op het fysieke niveau van de mens en je leert verschillende handposities om jezelf te kunnen behandelen bij fysieke klachten. Je leert over chakra’s, aura’s en nog veel meer. Daarnaast ontvang je tijdens de cursus vier initiaties om het energiekanaal te openen en om af te stemmen op wat nodig is voor jou.


Na de eerste cursusdag ga je 3 weken aan de slag door jezelf dagelijks te behandelen en daarmee diverse fysieke blokkades bij jezelf weg te nemen. Dit draagt bij aan je proces van bewustwording en ondersteunt je persoonlijke groei.

Na de 3 weken oefenen is er een terugkom moment op vrijdag 21 juni 2024. Hierbij wisselen we ervaringen uit die je hebt opgedaan tijdens de oefenperiode van 3 weken. Daarnaast is er ook ruimte om vragen te beantwoorden en zullen we op elkaar oefenen om te leren hoe je andere mensen een behandeling geeft en waar je dan op moet letten.

Tijdens de eerste cursusdag ontvang je een hand-out met theorie over Reiki en diverse oefeningen. Dit kun je gebruiken tijdens de oefenperiode van 3 weken, maar ook om later nog eens terug te kijken.

Aan het einde van het terugkom moment ontvang je van mij een persoonlijk Reiki certificaat.


De eerste dag op vrijdag 31 mei 2024 duurt van 09:30 uur tot uiterlijk 15:00 uur waarbij je de vier initiaties ontvangt. De dag ziet er als volgt uit:

* Ontvangst met koffie/thee

* Korte meditatie om tot rust te komen en in een rustige staat van zijn te komen

* Uitleg over het ontstaan van Reiki, de toepassingen ervan en de effecten.

* Twee initiaties om je energiekanalen te openen en de energie beter laten stromen

* Leren van diverse oefeningen om Reiki te laten stromen

* Twee initiaties om af te stemmen op wat voor jou nodig is

* Herhalen van de eerder geleerde oefeningen

* Afsluiting van de dag

De terugkomdag op vrijdag 21 juni 2024 duurt van 09:30 uur tot uiterlijk 12:00 uur en op die dag doen we het volgende:

* Ontvangst met koffie/thee

* Korte meditatie om tot rust te komen en in een rustige staat van zijn te komen

* Uitwisselen van ervaringen van de initiaties en de 21 oefendagen

* Oefenen van behandelen van anderen

* Beantwoorden van vragen

* Afsluiting van de dag en uitreiken Reiki 1 certificaten

Deze Reiki 1 cursus is voor mij de afronding van mijn Reiki Trainer opleiding. De kosten voor deze cursus bedragen €200,- (vrij van BTW). Er is beperkt plek om deel te nemen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt en er ruimte is om vragen te stellen.

Opgeven kun je doen door het onderstaande formulier in te vullen. Je kunt ook mailen naar nick@reikipraktijksanitas.nl of via Whatsapp contact opnemen op 06 81 27 40 02. Na opgave ontvang je een bevestigingsmail en een betaallink. Na het voldoen van de betaling is je aanmelding definitief.

Wil je na Reiki 1 met deze spirituele reis verder gaan kun je, na verloop van tijd, de cursus Reiki 2 volgen en zelfs doorgroeien naar Reiki Master en Reiki Trainer.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen? Neem dan contact met me op via nick@reikipraktijksanitas.nl of 06 81 27 40 02.

Scroll naar boven